Online-glasögonindustrin har nyligen upplevt ett massivt genombrott och att köpa glasögon online har aldrig varit enklare. Hemligheten med att välja ett perfekt passande par glasögon är enkel: känna till din storlek. Vi förstår naturligtvis att en felfri passform är nödvändig, men samtidigt utmanande. Vi har satt ihop denna storleksguide som möjligen kan svara på alla frågor du har googlat fram till nu. Låt oss ta reda på allt om perfekt storlek, ramdimensioner och DIY-mätningstips.

Hur man väljer rätt ram

I fallet med receptglasögon, liksom solglasögon, är det nödvändigt att förstå flera dimensioner av ramarna, vilka är viktiga när man väljer storlek. Vilka är dessa?

  

Linsbredden är linsens horisontella diameter vid dess bredaste punkt som oftast refereras till av optiker som 'ögongraden'.

Linsens höjd mäter linsen vertikalt vid dess högsta punkt, och den definieras ofta som 'standard'. Trots det olyckliga faktum att olika märken har olika definitioner av 'standard' höjd, är den vanligtvis runt 32-38 millimeter.

Breddbredden mäter horisontellt den del ovanför din näsa mellan linserna, vanligtvis varierande från 14-24 millimeter.

Skalmens längd mäter skalmens från gångjärnet i fronten till slutet av skalmens bakom ditt öra inklusive böjen. Den faller vanligtvis mellan en av tre standarder - 135, 140 eller 145 millimeter.

Hur hittar man den perfekta storleken?

Tips #1: Kolla storleken på din nuvarande ram


Du ligger före spelet om du redan har ett par glasögon hemma. Om du tittar på insidan av dina glasögon, kommer du i de flesta fall att hitta en serie nummer som indikerar din ramstorlek och ser ut så här: 52 [] 22 145. Varje par glasögon är annorlunda och storleksinformationen kan vara belägen på olika ställen - vanligtvis på insidan av skalmens, bron eller örat. Vad betyder dessa nummer? Det är väldigt enkelt. Om numren är 52 22 145, är dina rammått:

• 52 mm linsbredd
• 22 mm brobredd
• 145 mm skalmlängd

När du har kontrollerat dessa dimensioner, jämför dem med dimensionerna för de glasögon du just valde. Om de är liknande, fortsätt! Det borde vara rätt passform för dig.

Tips #2: Mät din nuvarande ram själv


Om siffrorna inte är tryckta på dina ramar, är det inte hela världen. Här kommer ögonblicket när du visar upp dina manuella färdigheter! Nu när du redan har lärt dig vilka dimensioner du behöver veta för att bestämma din ramstorlek, kan du enkelt mäta dem med en millimeterrad eller ett klädmåttband. DIY-aktivitet för idag är klar och du är återigen ett steg närmare den perfekta passformen för dina nya glasögon.

Tips #3: Använd ett kreditkort

Vi skojar inte. Kreditkortets bredd är ungefär densamma som bredden på en standardstor lins (också definierad som 'M' eller 'medium' storlek) och det kan vara ett perfekt verktyg för att hjälpa dig i denna situation.

  

Ta ett kreditkort, ställ dig framför spegeln, placera en kant av kortet i mitten av näsan och observera var den andra kanten slutar. Om kortet slutar vid slutet av ögat, bör du gå för standardstorlek (M). Om det sträcker sig utöver slutet av ögat, är din passform liten (S). Om kortet, å andra sidan, inte ens når slutet av ögat, är din storlek stor (L). Det är det. Snabbt och enkelt.

Tips #4: Använd vår virtuella provning


Förutom att mäta dina glasögon, prova att använda vår virtuella provning. Var och en av oss har ett annat ansikte när det gäller storlek, form eller andra funktioner. Den magiska spegeln är ett bra sätt att se hur glasögonen kommer att se ut och passa på dig. Du kan prova tusentals former, färger, typer och märken tills du hittar den perfekta - allt detta från bekvämligheten av ditt eget hem. Fascinerad av den senaste teknologin som vi är, måste vi medge att dessa mätningar fortfarande inte är exakta och vi rekommenderar dig att hålla dig till en marginal på 2-3 millimeter när du använder några virtuella provverktyg.

VISSTE DU...?


• Många av glasögonen är universella storlekar så att de passar de flesta människor, precis som receptglasögon från vår egen samling OiO by eyerim eller Kohe by eyerim.
• För de allra flesta människor är standardstorlek (M) den rätta.
• Många märken tillverkar alltid sina receptglasögon och solglasögon i standardstorlek. De producerar större / mindre storlekar endast i fallet med bästsäljare.

Så, vad är rätt storlek? En fråga, och ändå så många olika sätt att svara. Kontrollera dina nuvarande ramar, testa dina DIY-färdigheter, ta ut ett kreditkort från plånboken eller slå på din webbkamera och använd vår virtuella provning. Du kommer aldrig att köpa dåligt passande glasögon igen! Bläddra genom vår eyerim e-shop och hitta dig själv ett perfekt par!