• E-butik
  • Info
  • Konto

Clariti kontaktlinser

Kontaktlinser är moderna optiska hjälpmedel som främst används för att korrigera ögonsjukdomar (närsynthet, översynthet, astigmatism och presbyopi). De hjälper till att böja ljus som kommer in i ögat och därmed förbättra synen. Hur väljer man rätt kontaktlinser? Vi ska ge dig råd!

Vilka är fördelarna med kontaktlinser?

Funderar du på att prova kontaktlinser? Här är några av deras fördelar som kan övertyga dig.
- Kontaktlinser förvränger inte ansiktskonturer på samma sätt som glasögonbågar ibland kan göra.
- Du behöver inte växla mellan solglasögon och dioptriska glasögon - du kan bekvämt bära solglasögon och samtidigt ha kontaktlinser i ögonen.
- Du kan säkert utöva vilken sport som helst.
- De är bekväma och rör sig inte på näsan som glasögon.
- Genom linserna kan du fokusera bättre och bli inte bländad av reflexer från glasögonlinser.
- Med kontaktlinser behöver du inte kompromissa med din smink.

Hur väljer du kontaktlinser?

Först måste du bestämma när du planerar att använda kontaktlinser mest. Sedan måste du klargöra vilken typ av korrigering du behöver.

Typer av kontaktlinser

Den vanligaste och mest betydande kategoriseringen av kontaktlinser är baserad på den typ av synkorrigering som linserna ger. Alla kontaktlinser kan delas in i följande:
- Sfäriska kontaktlinser är genomskinliga dioptriska linser avsedda för korrigering av närsynthet eller översynthet. De låter dig bekvämt och säkert utföra aktiviteter som annars skulle vara mycket svåra med glasögon.
- Toriska kontaktlinser används för att korrigera astigmatism eftersom de har en cylindrisk korrigering.
- Multifokala kontaktlinser används för att korrigera presbyopi. Det innebär att de korrigerar synen både på avstånd och nära.

Du kan också välja linser baserat på den önskade användningstiden, nämligen:
- Dagliga kontaktlinser är minst påfrestande för ögonen och behöver inte förvaras i lösning eller på annat sätt vårdas. De måste kasseras efter en användning.
- Månadsvis använda kontaktlinser är idealiska för dem som är vana vid att använda linser och kan upprätthålla en regelbunden rutin med på- och avtagning samt korrekt förvaring av linserna. Ett par håller i upp till 30 dagar. Undvik generellt att använda kontaktlinser efter den rekommenderade användningstiden. Det kan leda till negativa hälsoeffekter.

Material för kontaktlinser

I vårt utbud hittar du kvalitetskontaktlinser av hydrogel och silikonhydrogel, som skiljer sig åt i vattenhalt och syrepermeabilitet. Inte alla linser kan passa dig bra, så prova gärna olika typer innan du gör ditt val.

Andra parametrar för val av kontaktlinser

Förutom typ, användningstid och material måste du också beakta följande vid valet av linser:
- Korrigeringstyp: Din ögonläkare kommer att berätta vilken typ av ögonsjukdom som behöver korrigeras i ditt fall. Det handlar specifikt om närsynthet, översynthet, astigmatism och presbyopi.
- Antal dioptrier: Denna värde kommer också att bestämmas av din ögonspecialist. På kontaktlinser är den märkt med symbolerna D, PWR eller Dpt, följt av det relevanta numeriska värdet. OBS - antalet dioptrier på kontaktlinser behöver inte motsvara dioptrier på glasögon.
- Krökning: Detta värde anger krökningen av baksidan av kontaktlinsen, som bör matcha hornhinnans krökning (BC). Dess värde är vanligtvis 8 (med decimaler) eller 9.
- Linjens diameter: Detta värde anger linsens bredd. Det ligger vanligtvis mellan 13,5 och 14,5 mm. Observera detta värde särskilt när du byter kontaktlinsmärke.

Hur du vårdar kontaktlinser I fallet med kontaktlinser är rätt vård avgörande eftersom det inte bara säkerställer deras bekväma användning utan också deras hälsosäkerhet. Efter att du försiktigt har tagit ut kontaktlinserna från ögat ska du alltid placera dem i ett fodral med en speciell lösning som kommer att rengöra, desinficera och återfukta dem. Kom ihåg att även fodralet måste sköljas dagligen med lösning och låtas torka.

Hur man sätter på kontaktlinser?

Har du dina första kontaktlinser och vet inte exakt hur du sätter dem på? Här är en snabb handledning:
1) Tvätta och torka händerna noggrant.
2) Ta ut kontaktlinsen från fodralet med spetsen av ditt finger.
3) Placera den sedan på spetsen av pekfingret eller ett annat finger.
4) Kontrollera genom att titta från sidan om kontaktlinsen inte är upp och ner. Om den är rätt bör den likna en skåls form.
5) Dra försiktigt ner det nedre ögonlocket och titta upp, håll ögat så öppet som möjligt och placera linsen i mitten av ögat.
6) Stäng ögat och blinka.
7) En korrekt insatt kontaktlins bör vara bekväm i ögat.
8) Applicera också den andra linsen på samma sätt.

Brands

Dölj filter Visa filter
Filter
Sortera: Enligt favoriterna  
Filtrera efter
Visar: 7
Visar 1 - 7 / 7

Varför eyerim

Fri frakt från SEK1,000.00
30 dagars ångerrätt
Authorized reseller
Prova på virtuellt
Hitta din storlek

TIPS #1: Kontrollera storleken på dina nuvarande glasögon

  • Titta på insidan av dina glasögon. Vanligtvis hittar du en rad siffror där som representerar bågens storlek och utseende, det ser ut ungefär så här: 52 [] 22 145
  • Information om bågens storlek hittas oftast på insidan av skalmarna eller bryggan
Kontrollera storleken på dina nuvarande glasögon

TIPS #2: Använd ett betalkort

S
M
L
Kortet sträcker sig långt bortom änden av ditt öga
Kortet slutar i slutet av ögat
Kortet når inte slutet av ögat

Glasögonbågens mått

Glasögonbågens mått

Få en välkomstrabatt

Missa inte bra erbjudanden eller nyheter och anmäl dig till eyrims nyhetsbrev!

Välj
Välj
Handla på eyerim.se
Fri frakt från SEK1,000.00
30 dagars ångerrätt
Authorized reseller
Prova på virtuellt
Dela