Att välja receptbelagda glasögon handlar inte bara om estetik och stil. De rätta glasen bestämmer komforten på din syn, dess skydd samt glasögonens övergripande hållbarhet. Därför lanserar vi en ny produkt inom området för receptbelagda glasögon!

 

Glastyper på eyerim

Över 500 000 kunder njuter redan av bättre syn tack vare våra receptbelagda glasögon, som innehåller glas av högsta klass skapade i samarbete med EssilorLuxottica - en av Europas ledande tillverkare av receptbelagda glas. På vår webbplats kan du hitta flera typer av dioptriska glasögon, nämligen:
 

  • Klara glas - högkvalitativa genomskinliga glas lämpliga för dagligt bruk.

  • Glas med blåljusfilter - glas med en subtil kopparton som blockerar potentiellt skadligt blått ljus från alla digitala enheter. Därmed minskar de trötthet i ögonen, rodnad i ögonen, huvudvärk och sömnproblem.

  • Dioptriska solglasögon - en praktisk kompanjon för alla som behöver både solglasögon och receptbelagda glasögon. När du väljer dioptriska solglasögon kan du även välja mellan tre förbättringar - klassiska solglasögon, polariserade glas eller spegelglas och inte bara få stiliga, utan framför allt funktionella glasögon.

  • Självtonande (fotokromatiska) glas - speciellt justerade glas som mörknar i direkt solljus, vilket skapar praktiska solglasögon. De förblir dock nästan helt genomskinliga inomhus. De skyddar inte bara mot UV-strålning, utan även mot blått ljus från digitala enheter.


 

Den stora nyheten är att du från och med nu kan välja alla dessa glas i två versioner (båda skapade i samarbete med EssilorLuxottica) - standardversionen i form av eyerim vision-glas och premiumversionen kallad Essilor premium. Vad skiljer dem åt?


eyerim vision eller Essilor premium?

Först och främst bör det noteras att eyerim vision är högkvalitativa, standardiserade och prisvärda glas som är motståndskraftig mot repor och smuts. Essilor premium är skräddarsydda glasögon som erbjuder dig toppklassigt antireflexskydd, motståndskraft mot vatten och fett, tack vare ytbehandlingen Crizal® från den globala optiska jätten EssilorLuxottica.

 

eyerim vision Essilor premium
Lite restfärg Ingen restfärg
UV-reduktion från framsidan av glaset Den mest moderna förstärkta strukturen av ytans lager på båda sidor av glaset
 

För glas med ett blåljusfilter ger eyerim vision-versionen skydd mot blåviolett strålning, medan glasen har en svagt synlig kopparton. Essilor premium, å andra sidan, garanterar upp till tre gånger högre skydd och selektiv filtrering av UV- och blå-violett ljus. De eliminerar bländning och, tack vare glasens optimerade klarhet, har bara en låg återstående glastoning.

eyerim vision Essilor premium
Skydd mot blåviolett strålning från digitala skärmar och artificiellt ljus 3 x högre skydd och selektiv filtrering av UV-ljus och blåviolett ljus
Lite kopparfärg på glaset Optimerad glasklarhet (låg restfärg)
Hög synkomfort och förebyggande av syntrötthet Hög synkomfort och förebyggande av syntrötthet
  Eliminering av bländning
 



Med eyerim vision-versionen av receptbelagda solglasögon kan du välja mellan tillgängliga ytbehandlingar och färger och inte bara få stiliga, utan framför allt funktionella glasögon. Med Essilor premium väntar en premium-finish utöver standardskydd mot bländning och UV och de låter dig se med större djup och bättre färgupplösning. Dessa mest moderna receptbelagda solglasögon har utvecklats för att passa din individuella förskrivning och ge dig perfekt syn även i de ljusaste ljusförhållandena.

 

Dioptriska solglasögon - Klassiska
 

eyerim vision Essilor premium
Optimalt skydd mot UV-strålning Maximalt skydd mot UV-strålning
UV-reduktion från glasets framsida Utmärkt UV-reduktion från båda sidor av glaset
  UV-skyddsfaktor E-SPF 50+
  Ökad repbeständighet
  

Dioptriska solglasögon - Polariserade

 

eyerim vision Essilor premium
Blockerar solens strålar och eliminerar bländning Maximal blockering av solljus och eliminering av bländning
Lämplig för körning och alla utomhusaktiviteter Lämplig för körning och alla utomhusaktiviteter
Optimal synkvalitet Maximal synkvalitet
Förbättrar naturliga färger och kontraster Perfekt färgvisning och de djupaste kontrasterna
  Bäst skydd och repbeständighet
  Dubbelsidigt skydd mot bländning och UV
  UV-skyddsfaktor E-SPF 50+
 




Dioptriska solglasögon - Spegel

 

eyerim vision Essilor premium
Spegelbehandling på en främre ytan av glasen Spegelbehandling på den främre ytan av glasen
Antireflekterande behandling med grön kvarvarande bländning på den bakre ytan av glasen Antireflekterande behandling på den bakre ytan av glasen
Optimalt skydd mot UV-strålning Maximalt skydd mot UV-strålning
  Stark motståndskraft mot repor, smuts och fingeravtryck
 

Om du väljer självtonande (fotokromatiska) glas, ger eyerim vision-versionen dig snabb ljusanpassning med minimal återstående färg inomhus och bra skydd mot UV- och blått ljus. Essilor premium-glas med intelligent Transitions Xtractive®-teknologi är de mörkaste fotokromatiska glasen på marknaden hittills. Övergångarna mellan mörker och ljus på glasen är de snabbaste med denna teknologi. Inomhus har de en mjuk färg och ger det högsta skyddet mot UV- och blått ljus.

eyerim vision Essilor premium
Lämplig för daglig användning hela dagen Lämpliga för ljuskänsliga personer och för att bära ett väldigt intensivt ljus
Utmärkt reaktion på direkt och icke-direkt ljus De mörkaste glasen är även lämpliga för chaufförer
Snabb anpassning och ändring av färgintensitet 35 % snabbare anpassning och ändring av färgintensitet
Nästan ingen färgning på insidan Varsam skyddande färgning på insidan
Skydd mot UV-ljus och blått ljus Väldigt mörk även i höga temperaturer
  Högsta skyddet mot UV-ljus och blått ljus
 

När du väljer receptbelagda glasögon är det viktigt att inte bara ta hänsyn till priset utan framför allt till kvaliteten och tekniken som glasen erbjuder. Med möjligheten att välja mellan standard och premiumversioner kan du vara säker på att du kommer att hitta det bästa för din syn.