8.2.2018 26568 visningar 3 minuter läst GÅ TILL EYERIMS ONLINEBUTIK

4 anledningar varför du ska bära på solglasögon i vinter

Det känns verkligen hårt att behöva säga det men sommaren är fortfarande en bit fram i tiden. Lyckligt nog så kommer vissa ljusa dagar fram i februari och när väl solen skiner så får vi lite utav Vitamin D. När sådana dagar uppstår så kommer du behöva titta neråt för att kunna se trottoaren under fötterna. Helt ärligt, är det inte vid det ögonblicket du då börjar minnas om solglasögonen från förra sommaren, som låg någonstans i sovrummet under en period av 5 månader? Varför i hela friden skulle du bära på dina brillor under vintern, eller hur? Och det är just därför vi tar upp detta – 4 anledningar till varför du borde bära på solglasögonen i vintern.

1. Ta vara på dina ögon

Vår sol är centret i solsystemet. Solens starka ljusstrålar kan orsaka problem för oss människor. Visste du att dina älskade ögon kan få solbränna lika lätt som på huden? När ögonen blir solbrända så blir de röda, fuktiga och börjar klia. Det är inte behagligt men läks efter bara några dagar. Om du periodiskt utsätter dina ögon för direkt solljus så kan det innebära komplikationer och fara för dina ögon.
Du kanske går längst en mysig vintergata, eller åkande i en snöig bergsbacke och besegrar de alla. Vart du än går, så glöm aldrig dina solglasögon eller skidglasögon. Någonsin. Även fast du känner att det inte behövs. Solglasögonen är som en spegel som reflekterar solens bländning från snön. Inte bara det, solglasögonen skyddar ögonen från damm, vind, lösa föremål, is, snö och även något som kallas ”snöblindhet” som kan påverka vem som helst, och var som helst. Lämna stjärnåskådningen till varmare kvällar. Från och med nu så har du alltid med dig mössan, handskarna och dina favoritbrillor.

2. Förbättrar synen

Är du mer av en ”kälke nerför backen” eller stadsutforskare? Eller en skicklig typ av båda? Oavsett, så slår vi vad om att du tittar neråt när solen står uppe! Det spelar ingen roll vart du är eller vad du gör, så länge du är ute. Vintersolen är en bedövare och kan lätt besegra oss. Ibland känner vi oss blinda eller att vår syn blev värre i ett ögonblick. Hur löser vi detta? Du vet säkert redan nu! Solglasögonen är svaret. Solglasögonen gör så att du ser klarare utan irritation som orsakar tårar, och viktigast av allt att de hjälper ögonen att inte förlora sin fuktighet. Dina favoritbrillor gör så att din syn förbättras. Prova!

Prečo nosiť slnečné okuliare v zime

3. Minskar på torra ögon, irritation & huvudvärk

Torr luft på vintern är ett fenomen som vi blivit vana vid. Vi har lärt oss att handkräm och läppsyl är ett måste när vi är ute. Ibland glömmer vi bort att ögonen också blir torra, särskilt utomhus. När ögonen utsätts för direkt solljus blir de trötta och spända, och kan leda till huvudvärk. I människans öga så reglerar pupillen hur mycket solljus som tillåts inuti hinnan, och är vanligtvis lättkänslig mot ljus. När ljuset är skarpt så försöker pupillen att skydda näthinnan från för mycket ljus. Men om ljuset är för skarpt så kan inte pupillen hantera ljusexponeringen till en acceptabel nivå. Detta orsakar vindögd som ett försök till att minska på ljuset från att komma in i ögat och leder till spändhet och huvudvärk. Solglasögon fungerar som en sköld för ögonen, och skyddar de oavsett vad. Försumma inte dina solbrillor! Packa med de tillsammans med handkrämen.

 4. Modeanförande

Trots att glasögonen har varit med oss inom modeindustrin i flera år så var det bara för några decennier sedan man började bära på solglasögon under vintern och blev en massiv falskpassage. Endast en person blev förlåten av denna fruktansvärda försyndelse mot modestilen, nämligen Anna Wintour. Hon är modeikonen, och mode-kejsaren som sätter trenderna. Modeinspiranten som också bär på Chanel-solglasögon under vintern och utomhus. Om det känns som att många vrider på sina ansikten och stirrar för fullt så kan du enklast bära på ett par solglasögon under en livlig februarimorgon. Perfekt! Det spelar ingen roll om du är kvinna eller man, var som den djärva ”Anna Witour” i din värld!

Prečo nosiť slnečné okuliare v zime

Solglasögon är inte bara ett märke med smak; solglasögonen är ett märke med syfte på att också ta hand om din hälsa samt dina nära och kära. När du väl tar hand om din kropp, så gör detsamma med ögonen! Tacka oss senare. Vi tror att efter du har läst den här artikeln så är chansen stor att du skulle älska bära på ett par solglasögon under denna vinter, men vi kan ha ett problem här. Tror du inte att dina sommarbrillor passar in i vinterstilen? Inga problem! Spana in vår hemsida, så garanterar vi att du hittar ett par perfekta vinter-solglasögon som passar din livsstil.

Yassaman

Jag är en av medgrundarna som försöker överleva en värld av marknadsföring. Jag är alltid redo att få en bra bokrekommendation, eller resa genom Europa. En gång åt jag en hel pig-joint på 30 minuter och för de som inte kan uttala mitt namn, kalla mig 'Yass'.

RELATERADE INLÄGG
Storleken avgör - Hur man väljer rätt storlek på glasögon

Ta reda på hemligheten för välja rätt bågstorlek. Spana in några användbara tips för att säkerställa att dina nya glasögon perfekt passar ditt ansikte.

6 skäl till att du nu ska besöka din ögonläkare

Att få hjälp vid rätt tidpunkt kan rädda synen från långvariga synproblem. Det finns 6 tecken på att du omgående bör göra en ögonkontroll.

Fira World Sight Day

Då var det dags i år igen då vi firar World Sight Day världen över! Följ med oss och få kännedom om denna speciella dag.

DISKUSSION