Ordentlig skötselråd för dina glasögon är något som du inte ska underskatta. Det tar mycket tid att hitta rätt par - form, färger eller mönster som perfekt matchar din stil och inställning. Så när du äntligen hittar "de rätta", vill du då inte att de ska bevaras så länge som möjligt? Fläckar, fingeravtryck, repor, damm ... Goda vanor kan hjälpa dig att kämpa mot alla dessa, och för att hålla din synkomfort i tillstånd under en mycket lång tid.

1 Använd båda händerna

Räkna med mig - hur många gånger har du tagit tag på dina glasögon med båda händerna? Tja, den här vanan kan vara svår, men med båda händerna hålls skalmlängden fast och rätt riktad. När du blir van vid det kan du spara lite tid på en optometrist som justerar dina lösa ramar.

how to take care of your eyeglasses tom fordNär När du vill puscha dina glasögon mot näsan så ska du inte trycka på näsbryggan med ett finger; detta sätter press på näskuddarna och försvagar hela ramen. Använd båda händerna istället för att jämna ut dina bågar tillbaks till rätt position.

how to take care of your eyeglasses frame

2 Bär inte glasögonen över huvudet

"Var är mina glasögon!?" - Har du någonsin flippat ut så här och insåg sedan att du hade på dig dina glasögonen över huvudet? Tja, du bör kanske inte göra det. Inte bara kan de falla av huvudet och gå sönder, men ramen kan samtidigt förlora sin form och fasthet.

how to take care of your glasses

3 Förvara dina glasögon ordentligt när du inte bär på dem

Ta med dig fodralet hela tiden. När du tar av glasögonen sätter du dem i skyddsfodralet - så att du inte bara håller dem borta från damm eller smuts, men skyddar dem också från att bli repade eller till och med bryts.

Nästan alla märken inkluderar ett originalfodral i förpackningen. Oavsett om det är massivt och solidt, eller en mikrofiberpåse (typiskt för Oakley-sport), kan de alla hjälpa dig att hålla dina glasögon skyddade och tåliga. Eventuella dammpartiklar, små repor eller fläckar kan orsaka problem med synkomforten. Gör därför ditt bästa för att skydda dina glasögon så mycket som möjligt.
how to take care of your eyeglasses case

4 Använd rätt rengöringsduk

Rengöringsdukar ingår alltid i förpackningen när du köper en nya glasögon. Idag används högkvalitativa mikrofibermaterial från alla officiella tillverkare, men en fast rengöringsduk kan också hittas hos en optiker eller kemist.

Underskatta inte valet av rengöringsdukar. Använd aldrig klädesplagg, vävnad eller papper för att rengöra dina glas - alla dessa fibrer har en texturerad yta och kan enkelt repa linserna.

how to take care of your eyeglasses cleaning cloth

5 Skölj - Spraya - Rengör - Repetera

För att rengöra dina glasögon, ta dem i handen och skölj dem med vatten innan du rengör dem - om du inte sköljer bort damm eller smutspartiklar, så kan du repa dem ganska lätt. Om du föredrar att använda kemikalier istället för vatten så använd alltid en spray som är speciellt anpassade för ändamålet.

Låt sedan dina glasögon torka - det här är det bästa sättet att undvika damm eller smuts över linsen. Ett annat (snabbare) alternativ är att ta med duken och gnida linsen på båda sidor, tills det blir rent.

Repetera processen dagligen. Du kommer att hålla dina glasögon i gott skick och dina ögon behöver inte kämpa med att se igenom fläckar, damm eller annat som inte skall existera där.

how to take care of your glasses cleaning process

Medan rätt vård är nödvändigt och kan hjälpa dig att hålla dina glasögon i gott skick är det också viktigt att veta när det är rätt tid att få köpa nya par. Om du upplever ögonutmattning, problem med läsning från böcker, datorskärmar eller föremål som ligger nära eller långt ifrån dig, kan det vara rätt tid att besöka en optiker. Om tiden är inne, missa då inte chansen med att få 50% rabatt på alla tillgängliga glasögon hos eyerim. Använd koden EYELENSES50 och njut av en skarp syn. Kampanjen slutar den 30 september.