Om du är på väg att köpa ett nytt par Ray-Ban solglasögon eller om du redan köpt ett par online, se till så du spenderar dina pengar smart. Följer du dessa regler, blir du en expert och upptäcker falska Ray-Ban vid första blicken!

1 Kvalitet

Håll i dina Ray-Ban glasögon och titta noga på dem. Väger de någonting? Är de solida nog? Alla genuina Ray-Ban produkter är tillverkade av material av hög kvalitet, de är hållbara och utskurna från en enkel bit acetat. När det gäller Ray-Ban linser, använder de flesta modellerna överlägset glas. Även om du kommer över något annat material, håll dig lugn, de flesta är troligen en nyare design – dessa använder inte enbart glaslinser.

how to spot fake ray ban sunglasses

2 Ursprung

Alla Ray-Ban produkter är tillverkade i Italien. Eller hur? Överraskande nog inte alla. Folk verkar tro att ‘Made in China’ skylten som dyker upp med hälsningar från Ray-Banmärket är en ultimat indikator för falskhet. Hur som helst, Luxottica, Ray-Ban tillverkaren, har sina fabriker både i Kina och Italien. Även om majoriteten av tillverkningen är baserad i Italien, blir ett fåtal modeller tillverkade endast i Kina, eller i både Italienska och Kinesiska fabriker. Det finns, hur som helst, ingen tveksam om att kvalitetsstandarden förblir densamma.

3 Innehåll

Nu till innehållet. Alla Ray-Ban solglasögon kommer med en fin förpackning, detta bör du vara medveten om.

Papperskartong: Silvrig, blänkande papperskartong med Ray-Ban loggan på den. Om du kollar på sidan, ska det finnas en etikett med streckkod på – ett bevis på en aktad återförsäljare.

Fodral: Ray-Ban tillverkar olika fodral för olika modeller, hur som helst, majoriteten av dem känns som och liknar äkta skinn. Varje Ray-Ban fodral ska också ha ett skinande gyllene sigill på främre vänstra sidan där det står ’100% UV Protection – Ray-Ban – Sunglasses By Luxottica’. Undantaget är när det gäller Ray-Ban Junior produkter, dessa kan också levereras i en färgad textilpåse.

Rengöringstrasa: Glöm inte märkestrasan för rengöring från Ray-Ban – alltid gjord av material av hög kvalitet och kommer med loggan som de falska ofta missar.

Broschyr: Det finns ett antal guider som skriver om äktheten eller garanticertifikaten. Sanningen är att det inte existerar. Ray-Ban paketeringen inkluderar alltid en liten broschyr som innehåller marknadsföringsbilder, produktens karaktärsdrag och regler som summerar hur du tar hand om dina glasögon. Denna broschyr, är inte ett äkthetsbevis. Hur som helst, bör du vara uppmärksam på all form av stav eller faktafel inuti broschyren – det ska inte finnas några.

4 Ray-Ban loggan

Det finns flera ställen på en äkta Ray-Ban produkt som ska innehålla Ray-Ban loggan.

Linser: Majoriteten av Ray-Ban produkterna har ‘RB’ etsat på vänstra linsen intill gångjärnet. Om du äger polariserade versionen, ska ‘Ray-Ban P’ vara graverat i övre hörnet på den högra linsen. Om “P” saknas bör du vara försiktig, då är dina solglasögon inte polariserade, eller så är de inte äkta.

Ray-Ban produkter har även hög kvalitetsmärke med Ray-Ban loggan som sitter statiskt på linsen. Är det några tecken på klister under märket kan det vara falskt.

Näskuddar: Metall Ray-Ban solglasögon har oftast dessa transparenta näskuddarna som vilar på din näsa. Återigen, du kan se ‘RB’ bokstavskombinationen etsad i deras centrum.

5 Skalmar

När du kollar noga på skalmarna, bör de ha någon information om din produkt på insidan av den vänstra skalmen – modellnummer och storleksdetaljer. Vissa modeller så som Ray-Ban Wayfarer, eller Ray-Ban Justin har även en ‘Ray-Ban’ bricka fastsatt på skalmen. Kolla brickan, den bör vara liten och fastsatt med nitar och inte vara limmad.

Till en början kan det verka som en bra affär att köpa falska solglasögon. Men, i slutet på dagen, så är detta inte helt sant. Sämre kvalitet, dåligt material – det finns flera orsaker till att falska solglasögon inte bör tilltala dig. Var alltid försiktig och ta väl hand om dina ögon. Och ångra aldrig att du investerat dina pengar i bra kvalitet på solglasögonen. Kolla in Ray-Ban kollektionen 2017 hos eyerim nu och hitta ditt favoritpar.